Skok na osrednjo vsebino
Občina Jesenice se je postavila ob bok ostalim turističnim destinacijam naše dežele. Svojo turistično ponudbo aktivno že tretje leto uspešno ter pospešeno predstavljamo v prostorih potniškega terminala na letališču Jožeta Pučnika, natančneje v hali za prevzem prtljage ter hali prihodov, kjer se nahaja tudi informacijska točka letališča. V času letov, ko pristane veliko število potnikov, na informacijski točki informatorji skrbijo za aktivno promocijo destinacije. Pri tem si pomagajo z dobro informiranimi brošurami, po katerih veliko potnikov rado poseže. Pozornost privabi tudi promocijski posnetek, na katerem so slikovito prikazani utrinki mesta in okolice.   Upamo, da nas bodo tudi v letu 2022 v naši občini obiskali gostje iz bližnjih krajev in destinacij, kot tudi tisti, ki v našo deželo na sončni strani Alp prispejo z letalom. Veseli bomo prav vsakega obiska! TIC Jesenice  
Kolesarski sistem Gorenjska.bike  se na Jesenicah zapira v ponedeljek, 8. novembra 2021   Avtomatiziran kolesarski sistem Gorenjska.bike se v ponedeljek 8. novembra 2021 zapira na območju občine Jesenice. Izposoja in vračilo koles ne bo mogoče v kolesarnicah: Jesenice - Postaja Hrušica Jesenice - Postaja Plavž Jesenice - Postaja TIC Jesenice Jesenice - Postaja Občina Jesenice Jesenice - Postaja Slovenski Javornik Jesenice - Postaja Blejska Dobrava V novembru se zapira tudi kolesarski sistem Gorenjska.bike na območju občin Tržič in Naklo. Kolesarski sistem na Jesenicah bo predvidoma odprt spet pomladi 2022.
Na Jesenicah je zaživel projekt Delavska malca, v sklopu katerega je v restavracijah in gostilnah že mogoče naročiti jedi, ki so jih včasih jedli jeseniški delavci bodisi v fabrški kantini bodisi doma. K projektu je za zdaj pristopilo šest jeseniških gostiln oziroma restavracij: Kmečki turizem Pr' Betel, Restavracija Kazina, Dom Pristava, Gostilna in picerija Turist, Gostilnica in pizzerija Chilli in Bistro Oaza, ki so Delavsko malco vključile na svoje jedilnike. Sodelujoči gostinci so se sami odločili, katere jedi bodo ponujali kot delavsko malico. Tokrat vam Špela Ankele v Špelini shrambi predstavlja dve ideji za razvajanje brbončic:   Telečja jetrca s kruhovim cmokom    Šmorn spod Golice
Spoštovani ponudniki turističnih storitev,   Na Slovenski turistični organizaciji vas vabijo k oddaji ponudb za brezplačno promocijo turističnih paketov slovenskega turističnega gospodarstva v digitalnih kampanjah za zimsko sezono. Paketi, ki jih boste oddali za namen promocije in bodo vneseni skladno z navodili, bodo v najkrajšem možnem času objavljeni na pristajalni strani kampanje Zdaj je čas. Moja Slovenija , na pristajalnih straneh globalne digitalne kampanje za promocijo na tujih trgih ter na različnih že obstoječih produktnih vsebinah na www.slovenia.info . S ciljem dviga prepoznavnosti Slovenije kot butične, zelene in varne destinacije, zlasti pri potencialnih gostih višjega dohodkovnega razreda, ter posledično povečanja števila prihodov in prenočitev domačih in tujih turistov ter večanja prihodkov v turizmu, STO v letu 2021 izvaja vseslovensko komunikacijsko kampanjo »Zdaj je čas. Moja Slovenija« na domačem trgu v sodelovanju z gospodarstvom, destinacijami, vplivnimi posamezniki, mediji in drugimi institucijami z namenom spodbujanja prebivalcev Slovenije, da dopustujejo doma in raziskujejo Slovenijo ter delijo svoja doživetja. Kampanja z enotno kreativo poteka na komunikacijskih kanalih STO in vseh partnerjev.   Na tujih trgih STO izvaja globalno digitalno kampanjo s kreativo I FEEL SLOVENIA - MY WAY, v sledečih državah: Nemčija, Švica, Avstrija, Italija, Madžarska, Češka, Poljska, Slovaška, Združeno kraljestvo, Francija, Belgija, Nizozemska, Rusija, Danska, Finska, Švedska, ZDA in Kanada.   Kako lahko…
Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sklopu projekta Obrtno-podjetniški center Bohinj vabi na brezplačni spletni dogodek TURIZEM BREZ ODPADKOV, ki bo potekal v TOREK, 12. OKTOBRA 2021, od 9.00 do 10.30 ure. V sodelovanju z društvom Ekologi brez meja bodo iskali praktične rešitve za učinkovite, cenovne sprejemljive ter trajnostne spremembe na področju turističnih storitev.   Prijave in  informacije: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, Urška Luks  - E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.   PRIJAVE SO OBVEZNE.   Projekt Obrtno-podjetniški center Bohinj financira Občina Bohinj in je v prvi vrstni namenjen občanom in podjetnikom navedene občine.
V šestih jeseniških restavracijah je že mogoče naročiti Delavsko malco - jedi, ki so jih včasih jedli jeseniški delavci, a se še danes znajdejo na domačih jeseniških mizah. Sodelujoči gostinci so se sami odločili, katere jedi bodo ponujali in ob katerih dneh. Prav tako ni predpisanih enotnih receptov, gostinci pa tudi sami določijo ceno takšne malice. V restavracijah in gostilnah je že mogoče naročiti jedi, ki so jih včasih jedli jeseniški delavci bodisi v fabrški kantini bodisi doma. K projektu je za zdaj pristopilo šest jeseniških gostiln oziroma restavracij: Kmečki turizem Pr' Betel, Restavracija Kazina, Dom Pristava, Gostilna in picerija Turist, Gostilnica in pizzerija Chilli in Bistro Oaza, ki so Delavsko malco vključile na svoje jedilnike.   Predstavljamo prvo kulinarično ponudbo - v restavraciji Chilli:   https://www.spelina-shramba.com/post/tele%C4%8Dja-jetrca-s-kruhovim-cmokom Pa Dober tek!  
Povsod je dobro, a doma je najboljše! Članice Krožka ročnih del pri Farnem kulturnem društvu Koroška Bela in Društvu podeželskih žensk pod Golico in Stolom vabijo na Teden kulturne dediščine v Kulturni hram na Koroško Belo. Razstava bo na ogled od 26. 9. do 2. 10. 2021, vsak dan med 15.00 do 19.00, v nedeljo pa od 8.00 do 12.00. Za vstop v razstavišče upoštevajte navodila NIJZ in izpolnjevanje pogoja PCT. Žal odprtje razstave 25. 9. 2021 odpade. Vabljeni tudi na Otvoritveno slovesnost 31. Dnevov evropske kulturne dediščine in nacionalnega 9. Tedna kulturne dediščine, ki bo potekala v petek, 24. septembra ob 11.00 uri v spletnem okolju Zoom. Dodatne informacije o praznovanju kulturne dediščine, celoten program, vabilo in povezavo za prijavo najdete na: https://www.zvkds.si/sl/dekd/dekd-tkd.
Zadnji vikend v septembru, od petka, 24., do nedelje, 26. septembra, bo potekal največji letošnji trail tekaški dogodek pri nas - Julian Alps Trail Run. Tekaški junaki se bodo spopadli s 6 različnimi trasami (od 10 do 170 km), med katerimi bodo te vodile tudi po območju občine Jesenice. Na Jesenicah, natančneje v Planini pod Golico, se bo v soboto, 25. septembra 2021, začela 30-kilometrska trasa, kjer bo tekače takoj čakalo 800 m vzpona do vrha Golice, nato pa bodo tekli od Golice, preko Hruškega vrha in vse do Dovške Babe. Sledil bo spust, kjer se bodo po več kot 1000 metrih spustili do postaje na Dovjem, pretekli nekaj kilometrov po dolini ob reki Savi in neto spet v hrib, natančneje na Srednji Vrh. Iz Srednjega Vrha bo sledil samo še spust in prihod v cilj v Kranjski Gori. Štart tekačev na parkirišču pod Španovim vrhom. Obiskovalce vabimo, da tekače v Planini pod Golico pozdravijo od 9.00 do 10.30, ko bo na omenjeni lokaciji potekalo dogajanje. Tekači so vedno zelo veseli vsakršne vzpodbude pred štartom, pa tudi prijazne besede in navijanja. Parkirišče pod Španovim vrhom bo zaradi prireditve zaprto, zato obiskovalcem predlagamo, naj do štartnega mesta pridejo peš. Več o…
Ob svetovnem devu turizma - Okusite delavsko malco na Jesenicah!   Razvojna agencija Zgornje Gorenjske v sklopu projekta KUHAM DOMAče, ki ga je financirala Občina Jesenice, in Gornjesavski muzej Jesenice s projektom Naša kuhna, ki ga financira Ministrstvo za kulturo RS, sta združila moči ter v sodelovanju z jeseniškimi gostinci pripravila menije, kakršni se še danes znajdejo na domačih jeseniških mizah pod skupnim imenom Delavska malca. Sedaj jih lahko poizkusite tudi v izbranih jeseniških gostilnah in restavracijah: v Penzionu Pr' Betel, Gostilnici in pizzeriji Chilli, Restavraciji Kazina, Bistroju Oaza, Domu Pristava ter Gostilni in pizzeriji Turist. Ob svetovnem dnevu turizma in Dnevih evropske kulturne dediščine na temo Dober tek! Gornjesavski muzej Jesenice, Cehovsko društvo kovačev Slovenije, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske, TIC Jesenice in Zveza kulturnih društev Jesenice pripravljamo kulinarično-kovaško delavnico. Ob spretnostih kovačev, ki bodo kovali kozo za ognjišče, in nastopih lokalnih folkloristov ter ljudskih godcev boste lahko razvajali brbončice s petimi jedmi jeseniškega delavstva. Povabili vas bomo v delavsko kuhinjo Kasarne na Stari Savi, kjer bomo predvajali kratke promocijske filme osnovnošolcev, udeležencev turističnih krožkov. Izvedbo filmov  Kulinarična ponudba Jesenic: Delavska malca je financirala Občina Jesenice. Poleg kulinarične bomo predstavili tudi ostalo turistično ponudbo mesta. Muzej delavske kulture v Kasarni…
Kljub temu, da se poletna turistična sezona počasi bliža koncu, je na potniškem terminalu našega največjega letališča vsak dan pestro. Številnim potnikom so na voljo promocijske publikacije turističnih središč, med njimi tudi brošure in promocijski filmi Jesenic. V sodelovanju s turistično informativno točko na letališču želimo obiskovalcem tudi v jesenskem času predstaviti naravne in kulturne znamenitosti Jesenic in okolice. Veselimo se vsakega obiska!   TIC Jesenice

* URADNE URE

  • Januar, februar, marec, april, oktober, november, december
  • ponedeljek–petek:
    8.00–12.30 in 13.00–16.00
  • sobota, nedelja: zaprto
  • Maj, junij, september
  • ponedeljek–petek:
    8.00–12.30 in 13.00–16.00
  • sobota:
    10.00–12.30 in 13.00–16.00
  • Julij, avgust
  • ponedeljek–petek:
    9.00–12.30 in 13.00–19.00
  • sobota:
    10.00–12.30 in 13.00–16.00

Uredniki