Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jan  2022 21

Podjetniški krožek iz OŠ Toneta Čufarja na obisku v pisarni TIC Jesenice

V četrtek, 20. januarja 2022 so našo pisarno na Titovi 18 obiskale učenke iz podjetniškega krožka osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice.

Predstavile so zanimivo podjetniško idejo, ki naj zaenkrat ostane še skrivnost.

Skupaj z mentorico Irino Pashagich smo se pogovarjale o zanimivih poteh podjetništva. Ugotovile smo, da dober podjetnik mora biti predvsem inovativen in komunikativen. Imeti mora dobro idejo in jo znati predstaviti ciljni publiki, ki se bo tako odločila za nakup izdelka ali storitve.

 

Druženje je bilo resnično prijetno in zabavno.

 

Ekipi podjetniškega krožka želimo obilo uspeha na poslovnih podjetniških poteh!

TIC Jesenice

 

______________________________________________

Namen projekta je spodbujanje ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti med mladimi. Pri krožku se izkaže otroška kreativnost, učenci spoznajo značilnosti skupinskega dela, spoznajo tehnike iskanja poslovne priložnosti, za katero pripravijo tudi mini poslovni načrt. Pri tem se učenci seznanijo z bistvenimi ekonomskimi pojmi in s temeljnimi sestavinami poslovnega načrtovanja. Vključeni so v pridobivanje informacij in podatkov za poslovni načrt, ki ga tudi vsebinsko in vizualno oblikujejo skupaj z mentorjem ter ga pripravijo v končni fazi kot izdelek. Nekatere izmed podjetniških idej učenci s pomočjo mentorjev tudi dejansko izvedejo. Ob zaključku projekta učenci svoje ideje in delo predstavijo na zaključni prireditvi, kjer so najboljše podjetniške ideje tudi nagrajene.

PODJETNIŠKI KROŽEK - besedilo Razvojne agencije Zgornje Gorenjske

Prebrano 255 krat Nazadnje urejano na 0, 21.01.2022 09:46