Skok na osrednjo vsebino

Zimske aktivnosti

Kadar pada drobni sneg, v Hali se ponuja led. Pod Mežaklo hokejisti in kegljači, in drsalci, navijači. V Savskih jamah v mrzlih dneh hrabro dričajo sankači …

Hokejski plošček je za jeseniške navijače glavni simbol domače pripadnosti. V podhodu od železniške postaje do športne dvorane Podmežakla se kar slišijo trume rdečih, katerih navijaški vzkliki in parole so in bodo še naprej bodrili jeseniške hokejiste, zlasti v borbi proti zelenim. To, kar je Šiška za Olimpijo, je Kurja vas za Jesenice, saj je dala največ hokejistov. Zaradi večne sence, ki je na tej strani Save ohranjala led še potem, ko so na drugi strani že trgali solato, je bil hokej nekaj samoumevnega.

Športna dvorana Podmežakla
Ledarska 4
4270 Jesenice
Tel.: 04 586 33 64
www.zsport-jesenice.si

 

Curling Club Jesenice je aktiven že več kot 50 let. Člani trenirajo v športni dvorani Podmežakla. Šport je namenjen vsem generacijam. Trenirate lahko rekreacijsko ali tekmovalno.   

Več informacij na:

 

Tradicija sankanja v vaseh pod Golico je zelo stara in je nastala iz potrebe po prevozu domačinov v dolino na delo ali v šolo pozimi, ko so bile poti zasnežene. Iz tega se je rodilo rekreativno sankanje, ki je na poteh v Karavanke zabavalo Jeseničane, kmalu pa je preraslo tudi v tekmovalni šport. Naravna sankaška proga Savske jame se nahaja v Planini pod Golico na območju Savskih jam.

Člani Sankaški klub Jesenice / Jesenice Luge Club urejajo naravno sankaško progo Savske jame v Planini pod Golico.
Proga je v primeru zadostnih količin snega dolga 700 metrov in predvsem primerna za družinsko sankanje. V neposredni bližini je veliko parkirišče, ob vikendih in počitnicah je možna izposoja sani ter okrepčilo s toplimi napitki.
Za najavljene zaključene skupine do 40 oseb organizirajo tudi nočno sankanje.?☃?
Kontakt: Klemen Rev 051372753
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Ture v jeseniški del Karavank so ovrednotene kot nezahtevne do delno zahtevne, kar pomeni, da so vrhovi primerni tudi za začetnike in manj izkušene turne smučarje. Ker turno smučanje predstavlja prostočasno dejavnost, pri kateri se poudarja pristen stik z naravo, zanj ni predvidenih označb v naravi. Turnim smučarjem ponujamo le karto z opisi poti, manj izkušenim pa priporočamo najem vodniške službe. Turne smučarje, ki se podajajo na predlagane ture, opozarjamo, naj upoštevajo vremenske in snežne razmere. Priporočamo vam naslednje proge za turno smučanje:

S krpljanjem kot športom oziroma rekreativno dejavnostjo se ukvarja vedno več ljudi, ki odkrivajo lahkotnost sprehodov po snežni odeji brez utrujajočega gaženja in udiranja snežne skorje. Izjemno je priljubljeno zaradi nezahtevne tehnike in raziskovanja zimske neokrnjene narave, ki je nedostopna drugim priljubljenim zimskim športom.

Na območju občine Jesenice  se nahajajo območja, ki so primerna za krpljanje. Na območjih rovtov in pašnikov pod najvišjimi vrhovi (Rogarjev rovt, Martinčev rovt, Mentnovo polje, okolica Španovega vrha, Pusti Rovt, Dobravski rovti, Pristava) in povezovalnih gozdnih cest je obilo možnosti za krajše ali daljše krpljarske sprehode po zimski pokrajini, za bolj zahtevne krpljarje pa so idealni tereni za krpljanje na pobočjih in grebenih Hruščanske in Jeseniške planine, sedlu Kočna, na Belski planini in Vajnežu.

PUBLIKACIJA

* URADNE URE

 • Januar, februar, marec, april, oktober, november, december
 • ponedeljek–petek:
  8.00–12.30 in 13.00–16.00
 • sobota, nedelja: zaprto
 • Maj, junij, september
 • ponedeljek–petek:
  8.00–12.30 in 13.00–16.00
 • sobota:
  10.00–12.30 in 13.00–16.00
 • Julij, avgust
 • ponedeljek–petek:
  9.00–12.30 in 13.00–19.00
 • sobota:
  10.00–12.30 in 13.00–16.00

Uredniki